Steg-för-steg-projektet = de resande skorna

Då vill jag bara tipsa om en kul sida med en idé som faktiskt inte är ny, men väldigt unikt utförd. Grejen med den här sajten är att den drivs av en tjej som reser över hela världen och dokumenterar sin resa genom att ta bilder på sina converse skor. Såhär:

stegforsteg< Så här beskriver Sara själv projektet (min översättning):

”Idén till ”Steg för steg Projektet” föddes under en semester i Budapest i augusti 2012. Som de flesta idéer var det en ren slump som härstammade från min önskan att berätta om världen på ett ovanligt sätt, genom mina skor. Jag medger att det kanske låter lite konstigt, men ibland behöver man inte prata om ett fotografi, det räcker med titta på bilden och gå vilse i den.
Projektet kommer bestå av bilder och några filmer från de största städerna i världen. Jag börjar mitt projekt och reser i tre månader runt i hela Kina, Korea och Japan.
Detta blir en serie bilder som vill fånga mötet mellan olika kulturer och ständigt föränderliga bakgrunder, till exempel ett koreanskt ord på marken eller en unik vägskylt i NY eller en blandning mellan öst och väst som representeras av mina skor och ett par Geta, typiska japanska sandaler.”

Just nu, i skrivande stund, är projektet i full gång och på hemsidan kan man följa Saras resa över världen.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes