Skorna som förändrade basketen (och världen)!

Ungefär såhär står det på Converse officiella och engelskspråkiga hemsida angående historian om de första conversskorna:

Converse var först. Converse är originalet. Converse är den första skolan.

Stora ord kanske, men faktum är att det var med tack vare ett par klassiska converse skor som en av de största sporterna i USA fick sitt verkliga genombrott. Vi tänker förstås på basket. Och på Converse All Star. Klassikernas klassiker och alltjämt ett par av de snyggare skorna som finns.

Converse & basketens födelse

Om vi går tillbaks i historien och blickar lite närmare på basketens ursprung i Amerika så är det ett faktum att Converse och converse skor redan från början var med och formade basketen som sport.

Det finns vetenskapliga bevis och belägg på att converse var en av de drivande krafterna bakom missionen att utveckla basketen. Inte minst då basketen som  sport  blev populär på nationell nivå först efter det att den första converse-skon för basket lanserades år 1917. Vi talar förstås om de första exemplaren av Converse All Star.  

Sedan dess har Convers oförtrutet levererat en allt bättre basketsko med en prestanda gjord för att leda den snabba utvecklingen av spelet.

Converse + Basket = utveckling

Givetvis har både basketen som sport och Converse som sko och koncept utvecklats sedan 1917. Mer fart, högre hopp, större styrka, mer adrenalin och muskler – basketen flyttar hela tiden fram gränserna för vad som är fysiskt möjligt för en människa att prestera och detsamma gör Converse.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes