Skor och drömmen om en Walk in Closet

Det är egentligen märkligt hur en sån sak som vad vi beklär våra fötter med kan ge upphov till så mycket; så mycket mode, så mycket industri, så mycket tycke, smak och stilar.

Och för min egen del är det bara att erkänna. Jag är i allra högsta grad en del av det. Jag älskar skor. I alla former. I min dröm har jag världens största walk in closet med bara skor, skor, skor och mer skor.

Mest framträdande i hyllorna är förstås min överdådiga kollektion av converse skor. Jag har alla modeller av Converse Chuck Taylor All Star som någonsin tillverkats, plus några till, som jag designat själv på Converse webbsida och fått hemskickat från staterna.

Jag har också en diger samling med vintage Lacoste Skor , ett tiotal grymma högklackade extremskor från Manolo Blahnik samt minst lika många Christian Louboutin.

Ja, ja så ser drömmen om skor ut. Sen vet jag inte hur tillfredställande det skulle vara att förverkliga drömmen. Det brukar ju vara så att tanken på en dylik sko – garderob är mer eggande än att förverkliga den. (Så talar en som inte har råd, eller hur?)

Det är förövrigt intressant att fundera på varför man går igång på skor – varför det känns så angeläget?

Jag vet faktiskt inte.

Kanske har det med skons estetik att göra. Och vad denna estetik symboliserar. Det är ju väldigt många som fortfarande bär på föreställningen att fattiga går med trasiga skor. I alla fall äldre människor. Och säkert var det så förr i tiden att skon, själva statusen på skon, berättade vilken slags klass i samhället du tillhörde.

På tiden när bara de rika hade råd med välputsade pjuks. Idag har samhällsklass snarare byts ut mot livsstil. Att skorna är symbolen för vilken slags livsstil du anammar: sportig, modern, vågad, beige, sexig, cool, praktisk, provocerande – en sko kan säga så mycket.

Och när jag tänker efter är det nog skons omedelbara sätt att kommunicera med sin omgivning som jag tycker är så häftig.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes