Om spetsiga skor

De flesta av mina vänner säger att de hatar skor med spetsig tå. Men om det vore sant så är det helt omöjligt att begripa den stora framgång som vissa superspetsiga skor skördat. Jag tror att mycket av lockelsen med en spetig sko ligger i dess esoteriska karaktär. En spetsig sko är lite som en förbjuden leksak. Det är också en sko som förlåter väldigt lite, eftersom den framhäver dina vader och ben och lockar blickar. Den kan inte rädda en tjock och klumpig vad, och kan inte överskyla och dölja.

Det är också ett faktum att en stor del av modet de senaste fyra, fem åren har bestått av extremt spetsiga skor. Och det är definitivt inte frågan om billiga skor i de flesta fall utan om design och skor för stora plånböcker.

Vad jag tycker om spetsiga skor? Jag gillar dem. Speciellt då kvinnor med makt ofta bär dem, affärskvinnor, kvinnor som kan ta ett styrelserum i besittning, skor som säger: ”Här har ni mig, gör plats! – annars kommer jag ta ta min plats!”. Och sånt är jag väldigt förtjust i. Favoriterna bland högklackade, spetsiga skor är Manolo Blahnik och Jimmy Choo. Och, givetivs, converse-stövlarna i stilettklack. Sorgen att inte äga några sådana är obeskrivlig.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes