NY – En sko i flera olika varianter

Converse New York har genom åren släppts i flera olika variationer. Den senaste vi känner till från Converse New York är de urbana och graffiti-inspirerade skorna med undertemat ”High-fly”.

Basen i designen är ett par klassiska Chucks. Resterande är ett slags hyllning och konceptualisering av de tre mest extraordinära städerna i USA: New York, Los Angeles och Chicago. Hela poängen med de här skorna är att det ska kännas ”street”, men jag vet faktiskt inte om jag är så överförtjust faktiskt.

Det har nog kommit lite för många dåliga kopior på det här temat och förstört orginalet för att jag ska känna mig helt tillfreds. Jag nämner inga namn, men jag tror ni vet vilka skor jag syftar på.

converse new york
Själv inhandlade jag ett par Converse New York i just New York för ett par år sen. Jag tror det var hösten 2006, helt shopping-hög i en liten skön skate-och modebutik på manhattan med ett brett sortiment av två saker som jag älskar:

Billiga ÄKTA converse skor. Och dessutom var det en hel del Converse Limited Edition på hyllorna, bland annat ett par Star Wars som jag nästan inhandlade för mina sista pengar (vad jag köpte istället? En converse-väska såklart, vad trodde du!).

Men hursomhelst, här köpte jag ett par Converse New York av ungefär samma utseende som på bilden här bredvid, fast lite mer nedtonade och med den amerikanska flaggen i bakgrunden.

Skulle jag få välja mellan ett par Converse New York och ett par Converse All Star UK skulle jag utan tvekan välja det sistnämnda. Det är något med den råa, punkigare estetiken från All Star Uk som tilltalar mig mer än ett par med graffitistänk och bjärta kulorörer.

För att köpa ett par Converse New York eller UK rekommenderar vi att du slänger ett öga i de erbjudanden och hemsidor som vi tipsar om här på Converseskor.net.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes