Missoni + Converse, vad tycker du?

Som du säkert har noterat samarbetar Converse med modeskapare och modehus över hela världen för att ta fram nya spännande converse skor och liksom ”pusha gränserna” (förlåt, hittade inget bättre uttryck) för vad converse estetiska ”ram” ska innefatta. Idag finns det enligt min mening inga direkta gränser. Det är nog snarare gränslösheten som är grejen. Leken med färg och form som ett slags självaändamål. Därför ser jag mer dessa samarbeten som roliga eskapader, än converseskor som jag är intresserad av att bära till vardags.

Till saken. Ganska nyligen offentliggjordes Converse sitt samarbete med det italienska modehuset Missoni, vars signum ”stickat och mönstrat” resulterade i ett antal converse-modeller i just detta snitt. Personligen är jag inte överförjust. Jag har aldrig tyckt om Missonis färgsprakande afrika-inka-mönster. Det är en estetik som bli alldeles för prålig i mitt huvud, vilket också är ett omdöme som smittar av sig på skorna. Vad tycker du?

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes