Lacoste skor

Lacoste skor, och egentligen allt som Lacoste tillverkar i termer av tröjor, byxor, väskor och liknande, är vid sidan av det hyllade varumärket på den här sidan det finaste jag vet.

Och då spelar jag inte ens tennis.

Lacoste krokodilen står i min värld för smak och stil helt befriad från vulgaritet, en egenskap som få andra varumärken kan stoltsera med. Ett par Lacoste skor går helt i samma linje.

Jag vet att det är klichéartat att tala om ”tidslös elegans” men när det kommer till ett par Lacoste-skor så är det befogat.

Överhuvudtaget är den tidslösa aspekten en stor anledning till att köpa ett par Lacoste skor. De blir aldrig omoderna. Idag, om tio år, när du blir pensionär. Det spelar ingen roll. Lacoste är och kommer alltid vara förknippat med det estetiskt högstående inom kläder och skor.

5 Fakta

  • Lacoste grundades 1933 av dåvarande tennisstjärnan och entreprenören René Lacoste.
  • Urpsrunget till Lacoste och den berömda krokodillogotypen är enligt historien en vadslagning mellan Réne och kaptenen i det franska Davis-cup laget. Objektet för vadslagningen var en väska i krokodilskinn som Réne skulle få av kaptenen om han vann alla sina återstående matcher. Réne förlorade vadet. Dock hade en journalist snappat upp historien och skrev i en artikel att även om Réne förlorade så hade han kämpat tappert som en ”krokodil”. Sen dess blev Réne kallad för ”the Alligator”. När han ett par år senare drog sig tillbaka från tennisen och startade sitt företag lät han en vän skissa upp den klassiska loggan.
  • Till en början tillverkade och sålde Lacoste enbart tenniströjor, men idag sträcker sig produktionslinjen över ett brett spektrum av kläder, skor och andra konsumtionsvaror (parfym exempelvis.)
  • Skolinjen står idag för cirka 35% av försäljningen.
  • Lacoste ägs fortfarande till största delen av Lacoste – familjen.

Köpa Lacoste på nätet

Givetvis går det att köpa Lacosteskor på nätet idag. Vi har testat flera olika butiker genom åren och fastnat för Brandos. Vilket inte är så svårt att motivera.

På Brandos kan du köpa Lacoste-skor till bra priser och sortimentet är helt fantastiskt: över 200 (!) olika modeller att välja mellan, både klassiska och nya.

lacoste skor

Powered by WordPress. Designed by WooThemes