Converse Jack Purcell

Modellen som stått emot tiden

Converse Jack Purcell är en given och uppskattade converse-klassiker (vid sidan av Converse Chuck Taylor All Star den skolinje inom converse som under åren fått flest hängivna anhängare och köpare..

Faktum är att jag känner flera personer som bara låter ett par Converse Jack Purcell pryda deras fötter; inget annat duger.

Det brukar också vara en allmän uppfattning att anledningen till att Purcells alltjämt är så populära har med dess omisskännliga vinteagefeeling att göra, men jag tror att hemligheten bakom framgången snarare stavas t-i-d-l-ö-s-h-e-t.

Precis som en frack aldrig blir omodern kommer ett par Converse Jack Purcell alltid att tilltala vårt estetiska smaksinne.

Det är något med den låga jordnära modellen tillsammans med den klassiska ”smajltån” som gör det till en själva sinnesbilden av smak och finess. Stora ord. Sanna ord. Men kolla in bilderna på den här sidan, ett par Converse Jack Purcells i skinn och säg att jag har fel. Nä, trodde inte det heller.

Bakgrunden = badminton

Ok, lite historia.

Jack Purcell – vem var det?

Först och främst var Jack Purcell en passionerad idrottsman och badmintonspelare från Canada. På meritlistan står två kanadensiska mästerskap och ett världsmästerskap 1933. Det var också strax efter vinsten och i egenskap av världsmästare som Jack designade denna klassiska sko – och som på 70-talet hamnade i Converse ägo.

Det var också i händerna på Converse som skomodellen fann sin rätta målgrupp; människor som gillar sport, fart, musik, drömmar och stil – och gärna allt på samma gång.

Själv äger jag idag fyra olika slags Converse Jack Purcell, varav ett par som är över 15 år gamla fastän nästan i nyskick. Jag säljer dem aldrig.

Köpa Converse Jack Purcell

Var hittar man ett par prisvärda och coola converse Jack Purcell på nätet? I Sverige är inte utbudet av Jack Purcell Converse så stort. Jag brukar kolla på Heppo.se där det brukar finnas klassiska svarta och vita Jack Purcell, dock i begränsat antal storlekar. Jag skulle också botanisera en runda på synnerligen prisvärda Spartoo.se som har något av nätets största utbud av converse-skor överhuvudtaget.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes