Designa dina egna converse

Att köpa ett par design converse fick en helt annan innebörd än rollen som en synonym till ett par Converse Limited Edition för ett par år sen (tror det var under 2009), som converse.com i USA gjorde det möjligt att på helt egen hand skapa ett par converse med egen design.

Sedan dess har jag ivrigt väntat på att denna möjlighet ska annonserar på den svenska officiella webb-butiken för converse skor. Än så länge har jag fått vänta förgäves och precis som många andra fortsatt förknippa designconverse med skor av mer exklusiva, begränsade upplagor som converse själva skapat.

I nästkommande del tänkte jag dock berätta lite om processen att skapa egna converse – jag har nämligen testat det på nätet.

Hur går det till att skapa ett par egna design Converse?

För dig som är nyfiken på hur det går till att skapa ett par egna design converse är det egentligen bara att prova. Jag har själv gjort det flera gånger, men eftersom man inte kan beställa dem utan en adress i staterna (eller UK), så förblir det än så länge bara en digital version av mina egna design Converse.

Att skapa dem i programmet online är superenkelt. Det är egentligen bara att göra en massa val; färg, form, mönster och så vidare.

  • Det första man väljer är modell. Låt säg ett par klassiska Converse Chuck Taylor All Star (du kan även välja modeller såsom Double upp, easy slip med mera).
  • Därefter designar man i fjorton delar/steg – man börjar med utsidan, insidan, hälen, tungan och tån och går på så vis successivt genom varenda detalj.
  • Slutligen kan man ”tagga” skon med sitt eget id, exempelvis sitt namn, i vilken färg som helst.

Riktigt, riktigt coolt!

Jag hoppas verkligen denna möjlighet att designa converse kommer till Sverige inom en snar framtid.

Video – gör min egen conversemodell

För dig som vill se hur det ser ut att designa sin egen converse-sko har jag spelat in den här screen-shoten. Ska erkänna att det inte blev så snyggt den här gången, men jag vill ju bara visa hur det går till:) Här du själv lust att leka designar så är det bara att surfa in på denna sida

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes