Någonsin out of fashion?

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan converseskon föddes i på gummifabriken i Massachusetts i slutet av 1910-talet.

Från en relativt modest start som ”gummisko”, till att snabbt växa sig till ett var världens mest kända skomärken som burits av tusentals kända och okända, idrottsmän, musiker, modeller, kändisar, schlagerartister och andra begivenheter. En del undrar om Converse skor någonsin varit impopulära – om de, så att säga, varit out of fasion vid något tillfälle sedan starten?

Skon som snabbt blev en sneaker für alle

Givetvis är en sådan fråga svår att svara på.

Under 60-talet blev Converse skor USA:s största sneakertillverkare. Total marknadsdominans och ett varumärke som få andra skor, om ens någon, kunde konkurrera med.

Under 1970-talet hårdade dock konkurrensen då flera andra av de idag stora skormärkena såsom Adidas och Nike började ta upp kampen om marknaden för sneakers på allvar.

Man brukar också säga att det var under den här tiden som ”gemene” man började använda converse skor; tiden då Converse utvecklas från att vara en idrotts-och sport sko av typen Converse Chuck Taylor, till att bli en sneaker och sko för alla.

Converse Jack Purcells från mitten av trettiotalet

Samtidigt skapades också flera andra bästsäljande converse-modeller såsom Converse Jack Purcells och Converse One Star. Converse Jack Purcells har sitt ursprung i badmintonlegenden, och världsmästeraren, Jack Purcells fabläss för snabba fötter och flexibla sidledsförflyttningar.

Det var alltså Jack som designade denna converse sko i mitten av 1935 – en modell som sedan dess alltid känt både modern, cool och bekväm: både på och utanför badmintonplanen.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes