Converse Chuck Taylor All Star

Klassikernas klassiker av sportskor. Skon som förändrade världen. Orginalitet och stil förenat. Världens skönaste sko. Chuck Taylor All Star Converse har kallats många saker genom åren.

En sak är ett faktum. Det finns få skor som blivit lika uppskattade av så många. Urpsrunget till Chuck Taylor All Star började, såklart, med Marquis Mills Converse, grundaren till Converse. Marquis var en stor sportsfan, älskade basket i synnerhet, men var också en av de första som förstod sambandet mellan skor, sport och livsstil.

Marguis ville skapa ett koncept för skor som anammande unga människor drömmar att bli något, att ta sig någonstans; och sport var en av de viktigaste symbolerna för den amerikanska drömmen om framgång. Det är med utgångspunkt i dessa visioner som Chuck Taylor All Star Converse föds.

Den amerikanska drömmen…som sko!

converse Chuck Taylor All StarEfter det att Marquis introducerat den första converse-skon för basket år 1907, så rekryterade han året därpå basketspelaren och elitidrottaren Chuck Taylor till sitt företag. Tanken var att Chuck Taylor skulle jobba som säljare på converse, men också som en förespråkare för basket, sport och rättigheten till den amerikansk drömmen för alla människor. Resten är, som man brukar säga, historia.

Converse Chuck Taylor All Star blev en dundersuccé och var snart en av världens mest sålda sportskor.

Idag bärs den av människor över hela världen. Kändisar, musiker, skådespelare, politiker, pappor, mammor, barn, systrar och brödrar – alla förenas i sin kärlek till Converse All Star.

Chuck Taylor själv stannade på Converse fram till 1968 (!), vilket innebar lite drygt femtio år som skotillverkarens absolut mest viktiga ambassadör.

Om Chuck Taylor – mannen som var Converse

Chuck Taylor jobbade hela sitt liv med att promota basketen – och converseskor – som sport över hela världen. Han var bland annat en av de viktigaste drivkrafterna bakom att basket blev en olympisk sport år 1936.

Han var också innovatör, och den som kom på den ”stygnsfria” baskettbollen vilken gjorde spelet snabbare och bollen lättare att kontrollera.

Chuck Taylor rörde sig i många olika kretsar, ett uppmärksamat uppdrag var som fitnesstränade åt militären, vilket ledde till att Converse blev den officiella sneakern för US Armed Forces.

Chuck Taylor pensionerade sig 1968 och dog 1969.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes