All Star UK, Union Jack Converse

converse allstar UK
Personligen är jag en storkonsument, och har varit sen tio år tillbaka, av nästan samtliga modeller i Converse All Star UK, aka Union Jack Converse.

Det finns flera anledningar. Dels är det förstås, som alla pjuks i converse- familjen, en fantastiskt härlig sko.

Och det behöver kanske inte påpekas, men om jag fick välja bara en sko att bära i resten av hela livet, så faller rösten utan tvekan på någon modell, vilken som helst egentligen, ur Converse Chuck Taylor All Star.

En annan anledning är förstås den rent estetiska. Sen punkarna och rockstjärnorna och en hel drös andra offentliga personer med orginalitet gjorde Converse All Star UK (Union Jack Converse) till sin ”sko of choice”. Speciellt den råa punkattityden tillsammans med den ironiska gesten att trampa runt på landets flagga påverkade mig. Det var både sarkasm, allvar och cool estetik i en sko, och vem gillar inte det?

Ursprunget till Converse All Star UK är sannolikt förlagan American Flag Converse, som skapades av Chuck Taylor som ett slags frank hyllning till den amerikanske drömmen i allmänhet och självständighetsdagen i synnerhet.

Även Brasilien och Italien har liknande converse skor med sin egen flagga, och fler varianter kommer med all säkerhet i framtiden. Vad sägs om ett par converseskor prydda av EU-flaggan? Någon?

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes