Att leta skor på nätet = addictive

När det verkligen började ta fart med hela grejen med att shoppa online var jag glad som en lärka mest hela tiden. Jag tyckte det var en nöje bättre än den värsta dunderfest att surfa runt på nätet och leta efter skor att skratta åt, tråna efter och…givetvis…köpa. Idag, sådär en fem sex år senare, är det hela sjukt vad mycket skor på nätet det finns.

Tidigare, i början, var det svårt att hitta sina favoritvarumärken för skor online, man fick ofta vända sig till Blocket och köpa begagnade; numera finns det en hel armada av dunderschyssta webb-butiker med så mycket skor att man nästan tappar andan. Jag gör det i alla fall. Jag har skrivet om det förut, men första gången jag surfade in på typ Brandos och Junkyard fick jag nästan spelet. Jag fick gömma kreditkortet och försöka glömma att jag överhuvudtaget hade några pengar. För i så fall så spenderade jag dem på skor.

Numera har jag blivit ganska disciplinerad. Jag kan hålla mig. Och jag finner ett stort nöje idag att bara botanisera nätet och läsa om skor, läsa om, ja estetiken runt skorna, om materialet och var det tillverkas, om vad för slags ”värden” de är avsedda att förmedla – och liknande. Jag behöver inte köpa skor på nätet för att vara nöjd.

Där ljög jag nog. För det är alltjämt en kick att handla skor online och sen vänta som ett barn på julaftonsmorgonen på att paketet ska anlända. Kommer skorna att passa? Kommer det att vara lika coola som jag föreställt mig? Vilka kläder ska jag ha på mig?

Vad jag försöker säga är att jag kämpar med ett sko – beroende här gott folk och att jag hanterar det genom att läsa om skor för att köpa mindre skor på nätet. Det låter inte så vettigt egentligen. Men jag har å andra sidan aldrig hört talas om ett rehab för skodyrkare.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes