American Flag Converse

Klassiska American Flag Converse har funnits länge på marknaden, burits av massor av kändisar, modeller och musiker, men också av gemene man som vill sticka ut i sitt val av skor.

För American Flag Converseskor syns verkligen. American Flag på fötterna blir till ett slags suggestivt statement, en coolskön kontrast till de vanliga pjuksen av svart läderimitation och vita sneakers som annars är så vanliga därute på gatan.

Inom konceptet för American Flag Converse finns det många olika slags modeller och utförande att välja mellan. Det finns både höga och låga American Flag Converse, liksom det finns converse skor av den här modellen med flera varianter på den amerikansk flaggen.

Med små ränder, breda ränder, mörkare färgtoning och ljusare – för att nämna några exempel. American Flag Converse har också inspirerat temat bakom Chuck Taylor Converse att ta fram andra prisvärda converse med nationers flaggor som estetiska utgångspunkt. Exempelvis har Italien, England och Brasilien en liknande modell, men den mest populära nästa denna är Converse All Star UK, som inte minst gjordes populära av punkare i UK på 70 och 80-talet.

American Flag ConverseKonventionella Converse American Flag är prydda med den kännetecknande vita gummitån och tillverkande i den slitstarka och beständiga canvas som converse gjort sig kända på. Bomullssnören och öglor i metall, vertikal häl, lätta och flexibla är andra kännetecken för denna härliga converseskor.

En butik på nätet som verkligen specialiserat sig på den här modellen hittar du här.

Vidare kan man fråga sig var själva ”ursprunget” till American Flag Converse finns och enligt vår mening är det Chuck Taylors intention att fira den amerikanska självständighetsdagen som ligger bakom att den här modellen togs fram. Att det bygger på smakfull patriotism är det nog inte många som debatterar mot. Kanske smakfull då…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Converse All Star UK, Union Jack Converse - september 2, 2012

    […] till Converse All Star UK är sannolikt förlagan American Flag Converse, som skapades av Chuck Taylor som ett slags frank hyllning till den amerikanske drömmen i […]

Powered by WordPress. Designed by WooThemes